Hoppa till innehåll

buggkurs

buggkurs

Vi drar igång dagen med en danskurs i bugg där du under några timmar kommer att bli drillad i buggens grunder av Ann-Charlotte Vacker från Dansklasser. Hon tar med sig Ann-Christine som också är instruktör på Dansklasser och Göran som är en omtyckt instruktör i Boogielovers, Södertälje.

När kursen är klar kommer du att ha full koll på höger- och vänsterrotationer, grundstegen, vem som för och vem som följer (det är bra om dansparet är överens om vem det är som bestämmer) och allt annat som är värt att veta när du ska ge dig ut på dansgolvet.

Vill du ta tillfället i akt och kanske gå en kurs i bugg under våren? Det är vansinnigt roligt, och oväntat utmanande, att lära sig att dansa men som tur är så är det lika roligt att öva som att faktiskt dansa.

Det finns både helgkurser, veckokurser och kurser som löper över en termin du kan gå på. Vi rekommenderar att du börjar kika efter en danskurs redan nu eftersom de snabbt blir fulltecknade. Det är också ofta lättare att få plats på en kurs om man anmäler sig som par.

I Uppsala finns Uppsala Bugg & Swing Society, UBSS, som har populära kurser på alla nivåer från nybörjare till tävlingsnivå.

I Stockholm kan ni gå nybörjar- och fortsättningskurser för Ann-Charlotte och hennes danslärarkollegorDansklasser. Det finns kurser som löper under en termin men också intensivkurser under en dag eller helg.

Har du inte möjlighet att gå en kurs på plats så har Tony Irving tillsammans med Cecilia Ehrling onlinekurser i olika danser och självklart bugg.

Mälarsalen är Stockholms största danspalats och här kan du också gå flera olika buggkurser under en dag, helg eller löpande under terminen. Här ordnas också danskvällar till dansband.

Buggkurser på Youtube

Vill du tjuvstarta lite så finns det en mängd tips, tricks och danskurser på YouTube. Här nedan följer några enkla klipp och en minikurs från Linköpings Sportdansklubb.